Групово споделяне на няколко устройства
Споделете няколко устройства с друг потребител наведнъж с индивидуални права за всяко устройство.
Ако друг потребител на мобилния клиент се нуждае от няколко ваши устройства, можете да ги споделите групово с минимални усилия, като същевременно определите правата, с които получателят ще има достъп до всяко устройство. Например, ако не предоставите на получателя право за двупосочно аудио на дадено устройство, той няма да може да използва тази функция на устройството.
Стъпки
-
На страницата „Още“ натиснете Още → Управление на настройките за споделяне, за да отворите страницата „Управление на настройките за споделяне“.
-
Отворете страницата „Получател“.
- При първо споделяне натиснете
. - В останалите случаи натиснете Споделяне на устройство.
- При първо споделяне натиснете
-
Задайте акаунта, с който искате да споделите устройствата.
Ръчно добавяне на получател
-
В полето за търсене въведете имейл адреса или мобилния телефонен номер, свързан с акаунта на получателя.
-
Ако има съвпадащи акаунти от историята, изберете един от тях.
Ако не бъде намерен съвпадащ акаунт, натиснете Добавяне на получател, за да отворите страницата „Добавяне на получател“.
-
(По избор) Въведете бележка за получателя, например неговото или нейното име.
Забележка
Само вие можете да виждате съдържанието на бележката — акаунтът, с който споделяте, не може.
-
Натиснете
, за да изберете акаунта на получателя и да го добавите към списъка с предишни акаунти. -
Натиснете Напред.
Добавяне на получател чрез сканиране на QR код
-
На страницата „Получател“ натиснете
, за да сканирате QR кода на желания акаунт.Акаунтът ще се появи в списъка с акаунти.
Забележка
Отидете в Още → Управление на акаунта → Моят QR код, за да получите QR кода на своя акаунт.
-
Изберете акаунта от списъка с предишни акаунти и натиснете Напред.
-
-
Изберете устройство(а).
Забележка
За устройства, свързани с няколко камери, можете да изберете камерите, които искате да споделите.
-
Задайте права за устройствата, които ще бъдат споделени.
- На страницата „Подробности за споделянето“ поставете отметка на Всички права, за да изберете всички права.
- Натиснете устройството, показано на страницата „Подробности за споделянето“, изберете правата и натиснете
.
Например, ако изберете „Наблюдение на живо“ и „Дистанционно възпроизвеждане“, получателят ще има правата да гледа видео на живо и да възпроизвежда записите от устройството.
-
Натиснете Готово, за да завършите споделянето.
На мобилния клиент на получателя ще се появи съобщение за споделянето. Той или тя може да натисне съобщението и да приеме или отхвърли споделеното устройство.
-
По избор: Натиснете акаунта в списъка с предишни акаунти и натиснете Изтриване, за да премахнете акаунта на получателя и цялата информация за споделянето.
Документация на Hik-Connect