Zbiorcze udostępnianie wielu urządzeń
Udostępnij innemu użytkownikowi wiele urządzeń jednocześnie, konfigurując uprawnienia osobno dla każdego z nich.
Jeśli inny użytkownik aplikacji mobilnej potrzebuje korzystać z kilku Twoich urządzeń, możesz udostępnić je zbiorczo przy minimalnym nakładzie pracy, określając jednocześnie uprawnienia, jakie odbiorca będzie miał do każdego urządzenia. Jeśli na przykład nie przyznasz odbiorcy uprawnienia do dwukierunkowej komunikacji audio dla danego urządzenia, nie będzie on mógł korzystać z tej funkcji tego urządzenia.
Kroki
-
Na stronie Więcej dotknij Więcej → Zarządzaj ustawieniami udostępniania, aby przejść do strony Zarządzaj ustawieniami udostępniania.
-
Przejdź do strony Odbiorca.
- Przy pierwszym udostępnianiu dotknij
. - W pozostałych przypadkach dotknij Udostępnij urządzenie.
- Przy pierwszym udostępnianiu dotknij
-
Ustaw konto, któremu chcesz udostępnić urządzenie lub urządzenia.
Ręczne dodawanie odbiorcy
-
W polu wyszukiwania wprowadź adres e-mail lub numer telefonu komórkowego powiązany z kontem odbiorcy.
-
Jeśli istnieją pasujące konta z historii, wybierz jedno z nich.
Jeśli nie znaleziono pasujących kont, dotknij Dodaj odbiorcę, aby przejść do strony Dodawanie odbiorcy.
-
(Opcjonalnie) Wprowadź notatkę dotyczącą odbiorcy, na przykład jego imię i nazwisko.
Uwaga
Tylko Ty widzisz treść notatki; konto, któremu udostępniasz urządzenie, nie może jej zobaczyć.
-
Dotknij
, aby wybrać konto odbiorcy i dodać je do listy kont z historii. -
Dotknij Dalej.
Dodawanie odbiorcy przez zeskanowanie kodu QR
-
Na stronie Odbiorca dotknij
, aby zeskanować kod QR wybranego konta.Konto zostanie dodane do listy kont.
Uwaga
Przejdź do Więcej → Zarządzanie kontem → Mój kod QR, aby uzyskać kod QR swojego konta.
-
Wybierz konto z listy kont z historii, a następnie dotknij Dalej.
-
-
Wybierz urządzenia.
Uwaga
W przypadku urządzeń z podłączonymi wieloma kamerami możesz wybrać, które kamery mają zostać udostępnione.
-
Skonfiguruj uprawnienia dla udostępnianych urządzeń.
- Zaznacz Wszystkie uprawnienia na stronie Szczegóły udostępniania, aby wybrać wszystkie uprawnienia.
- Dotknij urządzenia wyświetlanego na stronie Szczegóły udostępniania, wybierz uprawnienia i dotknij
.
Jeśli na przykład wybierzesz Podgląd na żywo oraz Odtwarzanie zdalne, odbiorca będzie mógł oglądać obraz na żywo i odtwarzać nagrania z urządzenia.
-
Dotknij Zakończ, aby zakończyć udostępnianie.
Na aplikacji mobilnej odbiorcy pojawi się powiadomienie o udostępnieniu. Odbiorca może dotknąć powiadomienia, a następnie zaakceptować lub odrzucić udostępnione urządzenie.
-
Opcjonalnie: Dotknij konta na liście kont z historii, a następnie dotknij Usuń, aby usunąć konto odbiorcy oraz wszystkie informacje o udostępnieniu.
Dokumentacja Hik-Connect