Dela en enskild enhet
Välj en enhet och dela den med ett visst konto med konfigurerbara åtkomstbehörigheter.
Du kan välja en enhet och dela den med ett visst konto och samtidigt bestämma vilka behörigheter mottagaren ska ha för att använda enheten. Om du till exempel inte ger mottagaren behörighet för tvåvägsljud kan mottagaren inte använda tvåvägsljudfunktionen på den delade enheten.
Steg
-
Välj enheten och gå till sidan Mottagare.
Alternativ 1
- Tryck på
för att visa enhetslistan i listläge. - Svep namnet på den avsedda enheten åt vänster och tryck sedan på
.
Alternativ 2
-
Gå till sidan Livevisning.
Obs
Mer information om hur du går till sidan Livevisning finns i Starta och stoppa livevisning.
-
Välj ett livevisningsfönster och tryck sedan på
. -
Tryck på Dela.
Alternativ 3
För en säkerhetscentral: tryck på enheten på enhetslistesidan för att gå till sidan med enhetsinformation och tryck sedan på
. - Tryck på
-
Ange det konto som du vill dela enheten med.
Lägg till en mottagare manuellt
-
Ange e-postadressen eller mobilnumret som är kopplat till mottagarens konto i sökfältet.
-
Om det finns matchande historiska konton väljer du ett av dem.
Om inga matchande historiska konton hittas trycker du på Lägg till mottagare för att gå till sidan Lägg till mottagare.
-
(Valfritt) Ange en anteckning för mottagaren, till exempel hans eller hennes namn.
Obs
Endast du kan se anteckningen; kontot du delar med kan inte se den.
-
Tryck på
för att välja mottagarens konto och lägga till det i listan med historiska konton. -
Tryck på Nästa.
Lägg till mottagare genom att skanna QR-kod
-
Tryck på
på sidan Mottagare för att skanna QR-koden för det avsedda kontot.Kontot läggs till i kontolistan.
Obs
Gå till Mer → Kontohantering → Min QR-kod för att hämta QR-koden för ditt konto.
-
Välj kontot i listan med historiska konton och tryck på Nästa.
-
-
Valfritt: Om du delar en enhet som är kopplad till flera kameror väljer du de kameror som ska delas.
-
Konfigurera behörigheter för enheterna som ska delas.
- Markera Alla behörigheter på sidan Delningsinformation för att välja alla behörigheter.
- Tryck på enheten som visas på sidan Delningsinformation, välj behörigheter och tryck sedan på
.
Om du till exempel väljer Livevisning och Fjärruppspelning får mottagaren behörighet att visa live-video och spela upp inspelat videomaterial från enheten.
-
Tryck på Slutför.
Ett meddelande om delningen visas i mottagarens mobilklient. Han eller hon kan trycka på meddelandet och sedan acceptera eller avvisa den delade enheten.
-
Valfritt: Ta bort mottagarkontot och all delningsinformation.
- Gå till Mer → Hantera delningsinställningar.
- Tryck på kontot och tryck sedan på Ta bort.
Hik-Connect Dokumentation